Mobackes är ett familjeföretag med anor från 1940-talet, då den första trädgården startades bredvid Bollnäs Kyrka. I början av 1960-talet flyttade trädgården till sin nuvarande plats i Säversta. Från att ha varit ett trädgårdsmästeri inriktat mot produktion och grossistförsäljning har företaget idag utvecklats till en fullsorterad trädgårdsfackhandel.

Vi kan erbjuda allt du kan önska dig oavsett om det gäller miljön inne eller ute. Vi har öppet sju dagar i veckan året runt, med undantag för midsommardagen, juldagen samt nyårsdagen.

Vi har en stor floristavdelning med välutbildade florister, som hjälper dig med blommor till livets alla skeden. Vi har Bollnäs största sortiment av snittblommor och lång erfarenhet av alla typer av binderier. Vi är även blommogramombud för Interflora och förmedlar blommor över hela världen.

Vi har året runt ett mycket stort sortiment av krukväxter och säsongsblommor. Stora gröna växter för att skapa sköna miljöer tillhör det som alltid finns hemma.

Växtleasing och plantering: Vi hyr ut växter och tillhandahåller skötsel av dessa till företag i närheten. Vi utför dessutom plantering av urnor och liknande för företag. Hör av dig för offert.

Från andra hälften av april fram till sista helgen i juli Trädgårdens Dag (alltid andra söndagen i september) håller vår omfattande uteavdelning öppet. Säsongsparkeringen är öppen fram till sista helgen i juli.

Sedan några år tillbaka har vi ett stort sortiment av högkvalitativa trädgårdsmöbler från Brafab. Dessa visas i vår möbelhall, belägen ute i plantskolan. Vi säljer även Grythyttans klassiska stålmöbler.

Nytt för i år är ett sortiment av bad- och bastutunnor från Memel Wood, samt att vi blivit återförsäljare av Muurikka med ett stort urval av deras produkter. Vi har även även ett stort sortiment av grillar och tillbehör från Weber. Vår personal är utbildad och kan ge dig goda råd.

Under sommarsäsongen håller även vår bakre parkering (tillgänglig från Anneforsvägen) öppet, och rekommenderas om du tänkt handla trädgårdsartiklar i form av växter, jord, sten eller möbler.

Vårt motto:

Mobackes hjälper dig att förverkliga dina trädgårdsdrömmar – ute och inne

 

Kontakt