Stora Planteringsmånaden September!

Nu är vi inne i en fantastisk trädgårdsmånad som dessutom är en perfekt planteringstid. Det finns värme kvar i jorden och luften är fuktig vilket underlättar etableringen för lövfällande buskar, träd och perenner.

En höstplanterad planta får en tidigare start och har ett försprång när våren kommer eftersom den kan börja växa direkt när värmen kommer och tjälen släpper. Växterna får en säkrare etablering som gör att den får bättre förutsättningar att klara försommartorka. Man får en rikare blomning och mer tillväxt på en höstplanterad planta.

Precis som en etablerad växt så går en nyplanterad planta in i vintervila så kylan är inget problem förutsatt att du valt en växt som är härdig i din zon. Skötseln för dig minimeras också då springet med vattenkannan minimeras. Det enda du bör vänta med till våren är att plantera växter som är på gränsen i härdighet samt barrväxter som rotar sig långsammare.

Nu är tiden för att plantera nya bärbuskar, fruktträd eller anlägga den där vackra rabatten med perenner och prydnadsbuskar som du drömt om. Eller varför inte plantera ett vackert vårblommande prydnadsträd för att kunna njuta av till vårens morgonkaffe.

Glöm inte att plantera vårlökar för att kunna njuta av färgprakt hela våren. Tidigblommande lökar är dessutom en stor hjälp för pollinerarna som vaknar tidigt. Krokus, våriris och vårstjärna är sorter som blommar tidigt och förser pollinerarna med mat. Plantera gärna på en vindskyddad plats där solen ligger på för att skapa en gynnsam miljö för insekterna. I butiken finns just nu ett stort sortiment av lökar att frossa i!

Vi har ett brett sortiment av växter som passar till höstplantering. Kom in så hjälper vi dig att förverkliga din trädgårdsdröm!

Fler inlägg