Handelsträdgård

Om du söker efter trädgårdsväxter, sommarblommor och trädgårdstillbehör så är vi övertygade om att du blir nöjd med ditt besök hos oss på Mobackes Trädgårdscenter och vår mycket populära handelsträdgård. Här kan du välja bland närmare 1000 olika perenner, kryddväxter & perenna grönsaker, hundratals olika sorters rosor och andra buskar, alla typer av fruktträd som trivs och frodas i vårt klimat samt ett stort antal prydnadsträd, barrväxter samt klätter- och klängväxter. Flera av våra fruktträd och bärbuskar i sortimentet kommer från finska odlare som är specialiserade på härdiga växter, anpassade för det norrländska klimatet.

Handelsträdgården på försommaren

Från försommaren skapar alla sommarblommor en underbar färgprakt och stora valmöjligheter för er besökare att släppa fram kreativiteten till sommarens planteringar i krukor, lådor och amplar. Vi driver upp amplar med sommarblommor och stora fina tomatplantor här i trädgården i vår Handelsträdgård.

Mobackes Trädgårdscenter är experter på dammar och vattenarrangemang och förutom olika vattenväxter, som till exempel näckrosor, så hittar du många olika sorters fontäner och pumpar i vårt sortiment.

Vi erbjuder biologiskt växtskydd från Biobasiq. Du kan bekämpa de flesta skadedjur med nyttodjur på ett helt giftfritt sätt. Vi berättar gärna mer om detta!

populära handelsträdgård
populära handelsträdgård i Hälsingland

Handelsträdgårdens trädgårdsmästare

Mobackes välutbildade och erfarna trädgårdsmästare finns tillhands i handelsträdgården. Vi vägleder dig och svarar gärna på alla frågor som kan dyka upp under besöket; Vilken jord bör jag köpa? När och med vad bör jag gödsla? Var ska jag placera min Rhododendron eller min Azalea, och trivs de här blommorna tillsammans i min blomlåda?

För att ge exempel och tips på hur ni kan använda er av färger och kombinationer av plantor, så har vi anlagt flera visningsträdgårdar. Inspireras av vackra växtkombinationer i trädgårdsdesigner Jona Netsmans trädgård samt i våra stora rabatter vid huvudentrén med perenner, rosor, träd och buskar. I köksträdgården hittar du grönsaksbäddar, fruktträd och växthus; dofta, smaka och njut!

Ett besök i Mobackes fina handelsträdgård ger mer än ett stort utbud av trädgårdsväxter. Det ger intryck av färg och form, varma dofter och helt enkelt påfyllning av välmående…

Inspirationsbilder