Weber & Muurika

Skapa ett utekök i din trädgård med Weber grill och Muurikka stekhäll. Hos oss på Mobackes hittar du ett bra sortiment av både Weber grillar och Muurikka stekhällar, som ett resultat i vår ambition att göra din trädgårdsupplevelse så komplett som möjligt. Att kunna laga mat i trädgården är ju både praktiskt, men kanske framför allt mysigt, när sommaren kommer och vi vill utnyttja möjligheten att umgås utomhus till fullo. All slags mat kan lagas utomhus med hjälp av rätt utrustning och lite kunskap. Förutom grillar har vi även ett stort sortiment av tillbehör av bra kvalitet från Weber och Muurikka. Allt detta finner du i vår säsongsbutik under vår, sommar och höst, medan en del av det flyttas in under vintern till ett av de uppvärmda växthusen. Naturligtvis kan man grilla året runt! Vår personal hjälper dig att hitta grillen eller stekhällen som uppfyller just dina behov.

weber grill mobackes
Weber Mobackes Bollnäs

Varför just Weber?

Webergrillen har utvecklats ända sedan början av 1950-talet, och var den första grillen med tillhörande lock, vilket från början fick ett svalt mottagande – men som snabbt ändrades när fler och fler fick smaka maten som grillats med en Webergrill. ”We are not metal benders – we are in the entertainment business”. Så lyder Webers egen kortfattade beskrivningen av konceptet. Det de vill ha sagt är att de inte bara skapar grillar, utan de vill även skapa en samlingspunkt för oförglömliga upplevelser. Det budskapet tycker vi fungerar ypperligt med Mobackes ambition och röda tråd i allt vi gör och står för. Allt sedan 50-talet har Weber arbetat med att finslipa sitt koncept för att skapa den perfekta grillen. Vi känner oss trygga med att kunna erbjuda ett segment grillar, med högkvalitativa tillbehör, som underlättar och lyfter din grillning. Weber grillar finns både som kolgrill, elgrill och gasolgrill. Tillsammans med dig kommer vi fram till vilken grill som passar dina behov bäst.

Varför just Muurikka?

Muurikka grundades i Finland på 1970-talet, och utvecklades utifrån en lite rolig historia när Mikko Kahelin inte hittade någon bra stekpanna för att steka sina pannkakor på och därför kontaktade sin gode vän Reijo Sistonen, som arbetade i metallindustrin. Han tillverkade en stekpanna av spillmaterial som överskred förväntningarna, och det tog inte lång stund innan ryktet om stekpannan spred sig och ordrarna började trilla in… Muurikkas grundidé är att man ska kunna laga mat tillsammans med familj och vänner, samtidigt som man kan njuta av naturen. Idag är Muurikka ett väl inarbetat varumärke, som starkt förknippas med stekhällar och utekök. Självklart erbjuder vi även Muurikkas tillbehör för den bästa matlagningsupplevelsen utomhus.

För oss på Mobackes Trädgårdscenter är trädgård ett helhetsbegrepp som innefattar mer än växter. Varmt välkommen att prata utekök med oss.

Muurika Mobackes bollnäs